Ki mondja azt, hogy a tündérmesék nem léteznek? Egy pont a mai napon játszódott le a szemünk előtt: Harry herceg és Meghan Markle esküvőjének napja végre elérkezett.

Az előzmények

2016 októbere óta tudjuk, hogy Meghan és Harry egy párt alkotnak és a herceg boldogabbnak tűnik, mint valaha.

Harry és Meghan Királyi esküvő

Credit: Getty Images

Ettől a naptól kezdve egyre több nyilvános eseményen jelennek meg együtt, egy párként, sőt 2017 májusában Meghan Harry partnereként tűnik fel Pippa Middleton esküvőjén. Majd 2017. november 27-én bejelentik, hogy a herceg és szerelme eljegyezték egymást.

Harry és Meghan Királyi esküvő

Credit: Getty Images

A királyi esküvő részletei

Az esküvői meghívó

Régi hagyományok alapján és tradícionális stílusban készült a meghívó a királyi esküvőre, melyet Károly herceg arany színű tintával nyomott pecsétje és csodaszép kézírásos betűtípus díszít.

Hírességek az esküvőn

Sorra érkeztek meg a királyi család tagjai, valamint az ifjú pár barátai, meghívott vendégei az esküvő helyszínére, melyek között számos prominens személyiség, híres színész, sportoló is látható volt. Részt vett a ceremónián George és Amal Clooney, David és Victoria Beckham, Serena Williams valamint Meghan színészkollégái is a Suits című sorozatból:

George és Amal Clooney
Chris Jackson/Getty Images

David és Victoria Beckham
Shaun Botterill

Serena Williams
Shaun Botterill

Oprah Winfrey
Getty Images

Gabriel Macht
Getty Images

Patrick J. Adams
Getty Images

Sarah Rafferty
WPA Pool

Gina Torres
Getty Images

A menyasszonyi ruha

Meghan egyszerű mégis csodaszép ruháját Clare Waight Keller tervezte a Givenchy divatházból. Nekem a finom vonalvezetés, de leginkább a gyönyörű vállmegoldás a kedvencem. A fátyol hímzésének külön üzenete van: a Brit Nemzetközösség virágait vonultatja fel, fejdíszként pedig egy Queen Mary Filigree tiarát viselt a menyasszony.

Meghan Markles Givenchy Wedding Dress

Meghan Markle Givenchy Menyasszonyi Ruhája | Credit: Givenchy

A ruha egyszerűségéhez és stílusához tökéletesen illő csokor különlegessége, hogy a Harry herceg által saját kezűleg a Kensington Palota kertjéből szedett virágokból készítette el Philippa Craddock floral-designer. Van azonban ezen kívül még egy nagyon jelentőségteljes momentuma a menyasszony virágainak: a virágkötő nefelejcseket is elhelyezett Meghan csokrában, melyek Diana hercegnő kedvenc virágai voltak. A csokor tehát egy megható tisztelgés Diana hercegnő emléke előtt.

Meghan Markle esküvői csokra

Meghan Markle esküvői csokra | Credit: Ben Birchall

Andrew Matthews

Richard Heathcote

És hogy mit szólt a vőlegény gyönyörű menyasszonyához? Az alábbi kép szavak nélkül is mindent elmond:

via GIPHY

A ceremónia

A tüneményes koszorúslányokkal és esküvői apródokkal kísért menyasszonyt a királyi család és 600 meghívott vendégük várta a Windsori Kastély Szent György kápolnájában. Mivel nem sokkal az esküvő előtt bejelentették, hogy az édesapja különböző okok miatt nem tud részt venni az esküvőn, a Meghant leendő apósa, Károly herceg vezette az oltár elé, ahol már bátyja, William társaságában, várta őt a könnyekig meghatódott Harry herceg.
A ceremóniát a Canterbury érsek vezette, majd a chicágói püspök is szolgált, ezután egy amerika gospel kórus jóvoltából a Stand by me-t is hallhattuk.
A Erzsébet királynő a Sussex hercege és hercegnéje címet ajándékozta Harry hercegnek és feleségének, valamint Meghan Markle-t házasságkötésük időpontjától számítva megilleti a királyi fenség megszólítás.

Harry és Meghan esküvője

Meghan és Harry esküvője | Credit: WPA Pool

Nem a menyasszony csokra volt az egyetlen tisztelgés a néhai Diana hercegnő emléke előtt. Hónapok óta folynak a találgatások, vajon hogyan fog megemlékezni az esküvőjén a korán elhunyt hercegnőről Harry és Meghan. Egy tiszteletteljes gesztussal szabadon hagytak egy helyet Vilmos herceg mellett (bár egyes vélemények szerint az üresen hagyott hely annak is szólhat, hogy a királynő előtt nem ülhet senki)

Diana emlékére

Diana emlékére | Credit: WPA Pool

Dekoráció a királyi esküvőn

Az egész kápolnát kívül-belül fehér virágokkal és zöld ágakkal díszítették, szóval a trendi greenery a tradícionális brit esküvőt sem hagyta érintetlenül:

Greenery Dekoráció a Királyi Esküvőn

Greenery Dekoráció a Királyi Esküvőn | Credit:WPA Pool

Szeretnéd, ha a legérdekesebb ünnepi és mindennapi dekorációs ötletek az email postaládádba érkeznének?

[mailerlite_form form_id=1]
<script async="" src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- PW - Blogpost Footer --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle" style="display:block" data-ad-client="ca-pub-9541386050477781" data-ad-slot="2240935631" data-ad-format="auto"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal is, kattints az alábbi megosztás gombokra!