Hogyan vihetitek haza a Nagy Nap után azt élményt, amit együtt a családotokkal és barátaitokkal átéltetek, azt a sok szeretetet és boldogságot, amiben az esküvőtök napján részesültetek? Esküvői emlékkönyv formájában!

Az emlékkönyv vagy vendégkönyv viszont nem csak egy klasszikus, könyv fromájú, üres lapos elegáns album lehet, amibe a vendégek beleírhatják jókívánságaikat. Ma már miért ne pont ebből ne lennének kreatív, vicces és különleges megoldások?

Ezekből hoztam most egy válogatást, biztos vagyok benne, hogy megtaláljátok a személyiségetekhez leginkább közel álló variációt, vagy ha ezekből kiindulva jut eszetekbe egyedi megoldás, az talán még jobb:

Esküvői emlékkönyv – Ujjlenyomatfán

A vendégek az ujjaikkal – melyet előzőleg festékpárnába mártottak – hagyják ott kézjegyüket egy erre a célra kiállított képen, mely lehet egy fa vagy bármilyen más ötletes grafika. Igazán kreatív és egyedi, ahogy a kis lenyomatok a kép részévé válnak, lombkoronát, vagy lufit formázva. Itt is csak a képzelet szab határt a lehetőségeknek. Ha szeretnétek tudi, melyik ujjlenyomat melyik vendéghez tartozik, kérhetitek a násznépet, hogy piciben mindenki írja bele a nevét a mintába:

Polaroid selfie-k

Egy másik egyre elterjedtebb megoldás, amikor a vendégek vicces fotókellékekkel és képkeretekkel, saját magukról készítenek polaroid képeket, majd ezeket elkészültük után maguk ragasztják egy albumba és kommentálják, aláírják, kiegészítik jókívánságaikkal. De az ily módon elkészült a képek nem csak albumba kerülhetnek, hanem akár kérhetjük vendégeinket arra is, hogy az erre a célra bekészített táblára szúrják vagy csiptessék fel:

Készíts pár levél matricát a fotóalbum mellé, hogy a vendégek dekorálhassák is a fotókat és a hozzájuk írt üzeneteiket, jókat fogtok mosolyogni, mikor visszanézitek majd 20-30 év múlva:

Puzzle darabok

Egy játékos esküvői emlékkönyv variáció, amikor a vendégek a kirakós egy-egy darabkáját írják alá, a helyére teszik, amiből a végén összeáll a kép, mely később keretezve az otthonotokat díszítheti:

Jókívánságok befőttes üvegben

Pici formára vágott fa lapocskákon is gyűjhettek aláírásokat, melyet aztán a vendégek egy szépen feldíszített dobozkába, befőttes üvegbe dobálhatnak. Ha szerettek barkácsolni, egy ilyen kis befőttes üveg alakú kis tárolót is készíthettek:

Emlékek a kavicson

Egy igazán pénztárca kímélő megoldás, ha szép formájú fehér kavicsokat gyűjtetek, melyeket egy csinos kis tálra halmozva elhelyeztek egy központi asztalon az esküvőn. Majd arra kéritek a vendégeiteket, hogy ezekre a kis kövecskékre írják rá a neveiket, rövid jókívánságaikat, üzeneteiket:

Miniborítékok albumba rendezve

Végy egy albumot, ragassz bele szépen sorban egymás mellé kicsi borítékokat (természetesen a saját kezűleg készített az igazán különleges és egyedi – akár lehet mind más színű és mintájú), készíts oda az album mellé formára vágott jegyzetlapokat. Ezekre a lapocskákra akár kicsit hosszabb üzeneteket, jótanácsokat is írhatnak a vendégek, majd elhelyezhetik egy-egy beragasztott borítékban:

Üzenetek karácsonyfadíszeken

Téli esküvőknél lehet ez a megoldás aktuális és praktikus – és duplán hasznos: a vendégek egy-egy karácsonyfa díszen üzenhetnek Nektek, Ti pedig még évekig olvasgathatjátok a jókívánságokat és nosztalgiázhattok a karácsonyfa alatt:

Szívek keretbe foglalva

Ez is egy jó kis megfizethető esküvői meghívó ötlet: egy szív (lufi vagy bármi más) alakú sablon segítségével vágj ki megfelelő számú papírlapocskát, és ezeken gyűjtsetek össze annyi üzenetet és kívánságot a násznéptől, amennyit csak tudtok. Később ezt egy lapra rendezgethetitek, melyet bekeretezve kitehetitek az otthonotokban. Tovább lehet variálni, ha különböző színű és anyagú – akár kraft vagy újságpapír – lapocskákat használtok és rendeztek alakzatba:

Dedikált pad

Személyes kedvencemet hagytam utoljára: használjatok vendégkönyvként egy padot, melyet a vendégek neveikkel, jókívánságaikkal és üzeneteikkel kedvük szerint dekorálhatnak. Később ezt a padot a kertetekben elhelyezve igazán különleges emléket állíthattok az esküvőtöknek:

További esküvői dekorációs ötleteket keresel? Nézz körül itt»

Szeretnéd, ha a legérdekesebb ünnepi és mindennapi dekorációs ötletek az email postaládádba érkeznének?

[mailerlite_form form_id=1]
<script async="" src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- PW - Blogpost Footer --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle" style="display:block" data-ad-client="ca-pub-9541386050477781" data-ad-slot="2240935631" data-ad-format="auto"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal is, kattints az alábbi megosztás gombokra!