Akár modern büféasztalos, akár hagyományos ültetett esküvői vacsorát vagy egyéb megoldást terveztek, minden esetben hasznos, és nem utolsó sorban dekoratív eleme lehet az ünnepi asztalnak az esküvői menükártya. Ezek az esküvői meghívó, az ültetőkártyák és a további papírdekorációk stílusához igazított lapok tájékoztatják ugyanis a násznépet arról, hogy milyen fogások követik majd egymást az est folyamán, illetve milyen desszerteket és italokat szolgálnak fel a lagziban.

De nézzük, mi az a három ok, ami miatt érdemes megfontolnod a menükártyák használatát:

1. A vendégek szeretik tudni, mi lesz a menü

Az esküvői menü összeállítása során a jegyespárok és a szolgáltatók arra törekszenek, hogy mindenki találjon ízlésének megfelelő fogást az étlapon. De persze nem minden ételt szeretünk egyformán mindannyian és ha egy szépen megtervezett, stílusos kártya segítségével már előre átböngészhetjük, mi kerül az asztalra, akkor akár a válogatósabb, ínyencebb, vagy érzékenyebb vendégeink is könnyebben tudnak dönteni, melyik fogásból fognak tudni fogyasztani. Sőt, akár a mértékletes fogyasztásban is segít, ha tudjuk, milyen ételek kerülnek még elénk az este folyamán.

2. Választható menüsor

Ha a vendégeitek több menü-lehetőség közül választhatnak, az egyes asztalokon elhelyezett esküvői menükártya szintén jó szolgálatot tehet.

3. Esküvői menükártya, mint dekorációs elem

Lehet, hogy elsősorban nem is a funkcionalitásuk miatt döntesz a menülapok mellett, hanem mert egyszerűen nagyon szépek és elegánsak, így csodásan mutatnak az asztalokon és szerves részét képezik az esküvői dekorációnak.

Mi a helyzet, ha büféasztalos vagy svédasztalos étkezés lesz az esküvőtökön?

Természetesen ekkor is elhelyezhettek menülapokat az asztalokon, de dönthettek úgy is, hogy az asztali menükrátyák helyett (vagy ezek használatával egyidőben) a fogások megnevezését tartalmazó kis táblácskákat tesztek a büféasztalra.

Milyen stílusú esküvői menükártyák léteznek?

Természetesen variációjuk határtalan, és ahogy a trendek változnak, mindig jönnek újabb és újabb stílusok és ötletek, de alapvetően az alábbi megoldásokkal találkozhatunk:

Egylapos menükártya

Az egyoldalas, egylapos menükártya kerülhet a tányér közepére, a tányér mellé, vagy akár az asztal közepére egy tartóban – ez utóbbinak az előnye, hogy kevesebb is elég belőle, nem szükséges minden vendég számára készíttetni, hanem csak asztalonként egyet vagy kettőt.

Háromszög menü

Itthon is egyre inkább hódít a háromszög menükártya, mely három oldalára a menü, az itallap és egy kis üdvözlő- vagy köszönő szöveg kerülhet az ifjú pár nevével, a nagy nap dátumával.

Háromszög esküvői menükártya

További kreatív menülap-ötletek:

Szeretnéd, ha a legérdekesebb ünnepi és mindennapi dekorációs ötletek az email postaládádba érkeznének?

[mailerlite_form form_id=1]
<script async="" src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- PW - Blogpost Footer --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle" style="display:block" data-ad-client="ca-pub-9541386050477781" data-ad-slot="2240935631" data-ad-format="auto"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal is, kattints az alábbi megosztás gombokra!